لوگو دکتر یزدانی

قطره های  گوش

برای درمان عفونتهای گوش  التهابات گوش میانی و خارجی میتوان از دارو به فرم قطره استفاده کرد .استفاده از قطره های گوش میتواند میزان بالایی از داروی موثر انتی بیوتیک و ضد التهابات و داروهای قارچی را مستقیم  به ساختمان های گوش خارجی و میانی برساند. ضد التهابات مثل انتی بیوتیک ها با این روش   ۱۰۰۰ بار غلیظ تر و  موثر تر  در گوش خارجی نسبت به داروی وریدی اثر می کنند. بنابراین بهترین روش درمان عفونتهای گوش خارجی استفاده از قطره گوش است  . قطره ها برای درمان عفونت  یا کاهش التهاب یا ورم کردن موم یا جرم گوش به  کار می رود . در استفاده از قطره های گوش باید دونکته مهم را در نظر داشت .آگاهی از سالم بودن پرده گوش نکته مهمی است . جنتامایسین  و کانازول  و اسید  استیک و الکل بوریک  و قطره اتیسپت برای  پرده گوش پاره منع مصرف دارد. نکته دوم مصرف قطره است قطره ها باید استریل و تمیز باشد  قطره  ها استریل کننده نیستند روی قطره نوشته قطره استریل به این معنی است که خود مایع داخل قطره تمیز است و در شرایط استریل  تهیه شده . و به این معنی نیست که این قطره  گوش را استریل میکند. اغلب قطره های  گوش قطره چشمی است   مثلا  سیپروفلوکساسین بتلمتازون  و کلرامفنیکل و غیره  در متن  زیر   به بررسی قطره ها میپردازیم.

 

قطره های گوش - دکتر نسرین یزدانی

 

قطره  سیمروفلوکساسین

حاوی مقادیر بسیار زیادی از انتی بیوتیک  است این قطره در واقع قطره چشمی است ولی برای عفونت های گوش نیزاستفاده می شود در عفونت گوش خارجی  این قطره  با اثر بر باکتری های گرم منفی  و سودومونا  که مهم ترین عامل عفونت گوش خارجی است  سبب  ایجاد  اثرات درمانی میشود .این دارو برای گوش های پاره منعی  ندارد گوش میانی را  نمیسوزاند و حدود ۱۰  روز  تا ۲ هفته روزی دوبار ۳تا ۵ قطره توصیه  میشود. مصرف طولانی مدت سبب از بین بردن باکتری های طبیعی  میشود و با توجه به ایجاد پی اچ قلیایی  میتواند سبب عفونت قارچی  شود.

قطره  سیمروفلوکساسین   - دکتر نسرین یزدانی

قطره  جنتامایسین

این محلول یک انتی بیوتیک از دسته گلیکوزید ها است این دارو برای عفونتهای چشم  تولید شده  و برای عفونتهای گوش هم کاربرد دارد نکته مهم در استفاده از این دارو  اطمینان از عدم پارگی پرده گوش است .جنتامایسین در صورت نفوذ در گوش میانی میتواند در بعضی افراد مستعد سبب افت شنوایی  شود. لذا این دارو حتما  باید بعد از ویزیت جراح و متخصص گوش و حلق و بینی تجویز شود. از کاربردهای دیگر این دارو مصرف در بیمارانی است که از سرگیجه ناشی از منیر یک طرفه  رنج  میبرند.    مصرف سر خود جنتامایسین در عفونت های گوش توصیه  نمی شود.

 

قطره  جنتامایسین - دکتر نسرین یزدانی

 

قطره بتامتازون

بتامتازون هم مانند دگزون ضد التهاب است.

 

قطره بتامتازون - دکتر نسرین یزدانی

قطره  دگزون dexon یا دگزامتازون

این قطره ضددالتهاب است  و سبب  کم کردن التهاب به  کار میرود.dexon به همراه  betametason در عفونت های گوش خارجی که کانال  متورم  است یا عفونت کوش میانی و سوراخ بودن پرده  گوش  که گوش میانی التهاب و گرانولاسیون فراوان دارد مصرف  میشود. این دو قزه برای خارش مزمن  گوش هم  ممکن است  استفاده شوند .در پارگی پرده منع مصرف ندارد .

 

قطره اتیسپت  oticept

داروی  ضد التهاب است از ترکیب هیدروکورتیزون که جزو گلوکوکوریتکویید ها است به علاوه اسید استیک درست شده  مصرف این دارو در مرده گوش پاره تو صیه نمیشود. اتیسپت به علت داشتن اسید استیک اگر وارد گوش میانی و بعد از ان از راه شیپور استاش به حلق برود سبب  احساس ناراحتی سوزش حلق و گوش میانی  میشود و به هيچ عنوان برای گوش های با پارگی پرده  توصیه  نمیشود .این دارو در گوش خارجی به علت عفونت یا بعد از شنا برای خشک کردن  گوش مصرف دارد.

 

محلول کلوتریمازول و قطره کانازول

این دو داروهای هستند که برای عفونت گوش خارجی  قارچی استفاده میشوند. در این  موارد  عفونت قلرچی با این داروها  و همراه با داروهای ضد التهاب درمان میشود. گوش خارجی محیط کوچک و مرطوبی است که در آن رشد قارچ ها به سرعت شکل میگیرد .قارچ میتواند در این محیط رشد کرده و سبب خلرش و ترشحات عفونی  شور .ترشحات قارچی   به رنگ سیاه و سفید می باشند ترشحات قارچی پیتواند بدون بود  یا بد بود باشد   قارچ های مهم کانال گوش اسپرژیلوس و کاندیدا هستند. ‌نکته مهم این است که این قطره ها در گوش با پارگی پرده منع مصرف دارد .منع مصرف  به علت  احتمال سمیت  شنوایی برای این دو قطره است. از درمانهای دیگر قارچ خشک نگه داشتن گوش و استفاده از اسید استیک و یا الکل بوریک  است

 

 

میکساکورت یا پلی میکسین

برای درمان عفونتهای  باکتریائی  گوش کاربرد دارد  این دارو حاوی   با هیدروکورتیزون  و  نومایسین است که میتواتد در عفونت گوش خارجی استفاده شود . بر روی استاف و بر روی باکتری های گرم منفی مثل سودومونا اثر دارد. قسمت حاوی هیدروکورتیزون ان میتواند ضد التهاب باشد.    بهتر است در گوش های با پارگی پرده استفاده  نشود.

 

سیپروزونیت

ترکیب سیپروفلوکسایین انتی بیوتیک و بتا متازون میباشد  این دارو برای عفونت های گوش ساخته شده و برای گوشهای با پارگی پرده  بی خطر است

 

تولنفتات

تنها  قطره  گوشی ضد  قارچ  است  که برای بیمار سمیت  گوشی ندارد  درصورت پارگی پرده  گوش و ترشحات قارچی میتوانید تولنفتات را استفاده  کنید.

بهترین جراح گوش تهران - دکتر نسرین یزدانی

دکتر نسرین یزدانی

دکتر نسرین یزدانی، فلوشیپ جراحی سر و گردن و انکولوژی از انجمن جهانی جراحان سرو گردن IFHONS international federation of oncology و فلوشیپ اتولوژی نورو اتولوژی جراحی قاعده جمحمه head and neck ، استاد تمام  (full professor) و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دارای مدرک بورد تخصصی در رشته گوش حلق و بینی می باشند.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

نظرات

1 1 رای
امتیاز دهی
ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات

دکتر نسرین یزدانی

0
مشتاق سوالات شما هستیم، لطفا سوال خود را مطرح کنید!x