لوگو دکتر یزدانی

تومورهای پاروتید + فیلم جراحی

تومورهای پاروتید ، یکی از بیماری های غدد بزاقی بدن هستند که برای درمان نیاز به جراحی دارند. غدد بزاقی در بدن ، به صورت دو غده پاروتید در دو طرف فک ، غده سابمنلیبرال یا تحت فکی در کف دهان و غدد ساب لینگوال در زیر زبان ، قرار دارند. این غدد می توانند مثل همه جای بدن ، با تومور درگیر شوند. برای دیدن جراحی تومورهای غده بزاقی دکتر نسرین یزدانی ، متخصص گوش و حلق و بینی حاذق در تهران ، می توانید به گالری ویدیو سایت و یا کانال آپارات ایشان مراجعه نمایید.شایع ترین تومور های غدد بزاقی ، غدد پاروتید است که تومورال می شود. پاروتید دقیقا در روی فک و در جلوی گوش ، قرار دارد و به همین خاطر به آن غده بناگوشی ، نیز می گویند. این غدد از راه مجرایی ، ترشحات بزاقی خود را به داخل دهان می ریزد. تومور های غدد پاروتید ، معمولا به صورت توده خود را نشان می دهند. این توده در جلوی گوش قرار دارد و معمولا ، به آهستگی رشد می کنند و در اکثر موارد درد ندارند. یعنی خود را به صورت توده ای بدون درد و دارای رشد آهسته ، نشان می دهند.

تومورهای پاروتید - دکتر یزدانی

تومور پاروتید چیست؟

تومور پاروتید به رشد غیرطبیعی سلول‌ها در غده پاروتید اشاره دارد. غده پاروتید یکی از سه جفت غدد بزاقی اصلی در بدن است و در جلوی گوش ، در هر دو طرف صورت قرار دارد. تومورهای پاروتید می‌توانند خوش‌خیم (غیرسرطانی) یا بدخیم (سرطانی) باشند.

انواع تومورهای پاروتید

شایع ترین تومور خوش خیم ، پل اُ مورفیک آدنوما می باشد. تومور های بدخیم پاروتید شامل اسکوآموسل کارسینوما ، آدنوئید سیستیک کارسنوما و آسینیسل کارسنوما هستند.

روش های تشخیص تومورهای غدد بزاقی از زبان دکتر یزدانی

نحوه تشخیص تومور پاروتید

تشخیص تومور پاروتید (غده بزاقی پاروتید) نیازمند مراحل دقیق و چندگانه است تا نوع و ویژگی‌های این عارضه به‌خوبی مشخص شود. این مراحل شامل بررسی‌های بالینی، تصویربرداری، و گاهی نمونه‌برداری می‌باشد. دقت داشته باشید که بسته به وضعیت بیمار مراجعه کننده با صلاحدید متخصص گوش و حلق و بینی یکی یا چندین راه تشخیصی برای فرد مراجعه کننده در نظر گرفته می شود. در زیر به مراحل اصلی تشخیص تومور پاروتید اشاره شده است:

تاریخچه پزشکی و معاینه بالینی:

  • جمع‌آوری تاریخچه پزشکی: جراح با استناد به تاریخچه دریافتی از سوی بیمار بر اساس تعداد شیوع بیماری در میان اعضای خانواده و راه های درمانی می تواند یکی از روش های درمانی مناسب را براساس نتایج آزمایش های انجام شده در نظر بگیرد.
  • معاینه فیزیکی: دکتر ناحیه گردن و صورت را به‌طور دقیق معاینه می‌کند تا هرگونه تورم یا توده را شناسایی کند. همچنین عملکرد عصب‌های صورت نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد.

تصویربرداری:

  • سونوگرافی: این روش غیرتهاجمی اولین گام برای بررسی توده‌های پاروتید است. سونوگرافی می‌تواند اطلاعاتی در مورد اندازه ، شکل ، و ویژگی‌های تومور فراهم کند.
  • سی‌تی اسکن (CT Scan): تصاویر مقطعی از ناحیه پاروتید ایجاد می‌کند که به بررسی دقیق‌تر تومور و ارزیابی گسترش آن کمک می‌کند.
  • ام‌آر‌آی (MRI): این روش تصویربرداری از طریق میدان مغناطیسی تصاویر دقیقی از بافت‌های نرم ایجاد می‌کند و برای تشخیص جزئیات تومور و تفکیک بین تومورهای خوش‌خیم و بدخیم مفید است.
  • پت اسکن (PET Scan): این روش برای تشخیص متاستاز (گسترش سرطان به سایر نواحی بدن) استفاده می‌شود.

بیوپسی (نمونه‌برداری):

  • آسپیراسیون با سوزن نازک (FNA): یک سوزن نازک به توده وارد می‌شود تا سلول‌های نمونه برداشته شده و تحت میکروسکوپ بررسی شوند. این روش معمولاً به‌عنوان اولین گام در نمونه‌برداری استفاده می‌شود.
  • بیوپسی باز: در مواردی که نتایج FNA مشخص نیست ، یک نمونه بزرگتر از توده از طریق جراحی کوچک برداشته می‌شود تا برای بررسی دقیق‌تر به آزمایشگاه ارسال شود.

آزمایش‌های تکمیلی:

  • آزمایشات خون: برای بررسی عملکرد کلی بدن و بررسی وجود نشانگرهای خاص سرطان.
  • پاتولوژی: بررسی نمونه‌های برداشته شده تحت میکروسکوپ برای تعیین نوع دقیق تومور و ویژگی‌های سلولی آن.

مشاوره با متخصصان:

  • متخصص گوش ، حلق و بینی (ENT): در بسیاری از موارد ، متخصص گوش ، حلق و بینی در تشخیص و درمان تومورهای پاروتید نقش اساسی دارد.
  • پاتولوژیست: برای بررسی نمونه‌های بیوپسی و تعیین نوع تومور.
  • انکولوژیست: در موارد بدخیمی ، انکولوژیست برای برنامه‌ریزی درمان سرطان مشاوره می‌دهد.

تشخیص دقیق تومور پاروتید به‌طور مستقیم بر انتخاب روش درمانی مناسب و پیش‌آگهی بیمار تأثیر می‌گذارد. به همین دلیل ، انجام تمام مراحل تشخیصی به‌صورت کامل و با دقت بسیار حائز اهمیت است.

جراحی تومور پاروتید توسط دکتر یزدانی

درمان تومورهای پاروتید در تهران

اگر چه 70 تا 75 درصد از تومورهای غدد پاروتید ، تومورهایی خوش خیم هستند ، ولی فرد باید بداند که الزاما تنها روش درمان این تومورها ، روش جراحی می باشد. پزشکان از این جهت جراحی را به عنوان تنها راه درمان توصیه می کنند ، که تومورهای پاروتید ، در صورتی که مدت زمان طولانی از پیدایش آن ها گذشته ، و شامل مرور زمان شوند ، از حالت خوش خیمی خارج شده و ممکن است ، ترانسفورمیشن بدخیمی در آن ها رخ دهد. بنابراین اگر دچار توده در جلوی گوش شدید ، حتما به پزشک مراجعه کنید.

جراحی تومورهای پاروتید

جراحی غدد پاروتید با دکتر نسرین یزدانی ، دکتر گوش و حلق و بینی تهران ، جراحی حساس و دقیق است. این امر به این خاطر است که این تومور ، با عصب فشیال یا عصب هفتم مغزی ، مجاورت دارد. عصب فشیال ، عصب هفتم مغز بوده و بعد از خروج از مغز وارد گوش شده ، و بعد از خروج از استخوان های گوش ، از ناحیه بناگوشی خارج می شود و این عصب ، به صورت 5 شاخه وارد صورت شده و به عضلات صورت ، عصب می بخشد.

نمونه برداری های قبل از جراحی پاروتید

نمونه برداری از بافت تیرویید قبل از عمل ممکن است لازم باشد در fine needle aspiration یا FNAروشی استریال که با استفاده از سوزنهای ظریف از بافت سلول خارج میشود این روش سرپایی است در مطب انجام میشود ممکن است از سوموگرافی برای این روش استفاده کرد. در FNA سلولهای که از بافت بیرون اوردیم به پاتولوژی ارسال شده پاتولوژیست میتواند به ما کمک کند که نمونه ها را بررسی کنیم اطلاعات خاصی در مورد ماهیت تومور خوش خیم یا بد خیم بودن به جراح میدهد این روش تصمیم به جراحی را تغییر نمیدهد و میتوان جراحی را بدون نمونه برداری سوزنی انجام داد.

روش بعدی استفاده از سوزن ضخیم تر یا core needle aspiratio است این روش به جای سلول بافت از تومور خارج میشود اطلاعات دقیق تری میدهد ولی در همه بیماران لازم نیست. گاهی با استفاده از نمونه برداری های اولیه و به خصوص کور نیدل بیوپسی میتوان تصمیم برای جراحی را تغییر داد. برای عمل جراحی پاروتید نمونه برداری باز و گرفتن نمونه باز از زخم لازم نیست برش روی تومور و گرفتن نمونه از پاروتید کار اشتباهی است و جز موارد خاص مثل لنفوم و بیمارانی که قابل جراحی نیستند و پلان و تصمیم بر رادیوتراپی و شیمی درمانی است و برای تایید تشخیص نمونه بافتی لازم است توصیه نمیشود.

اهمیت جراحی پاروتید

تومورهای پاروتید معمولا خوش خیم هستند ؛ اما اگر توموری باعث فلج یا ضعف این شاخه عصب شد ، می توان گفت این تومور ، توموری بدخیم می باشد. علامت بدخیمی این تومور درد زیاد ، فلج شدن صورت و رشد سریع آن می باشد. جراحی پاروتید از این جهت اهمیت دارد ، که در طی آن باید به دقت تومور را از عصب جدا کرد. اغلب بیماران به خاطر ترس از عصب فشیال ، جراحی را به تعویق می اندازند و عمل نمی کنند. در صورتی که این کار بسیار اشتباه است. اگر در غده بزاقی توده وجود داشته باشد ، حتما باید برای خارج کردن آن به بهترین جراح پاروتید تهران ، مراجعه کرد. اگر چه این تومور ها خوش خیم هستند ، ولی عمل نکردن آن ها باعث رشد این تومور ، چسبندگی به عصب و همچنین تغییرات بدخیمی ، می شود.

آیا جای برش جراحی بر روی صورت باقی می ماند ؟

برش جراحی پاروتید ، به هیچ عنوان در صورت مشخص نیست و اگر بیماران به خاطر برش روی صورت ، از انجام این جراحی می ترسند ، باید به آن ها گفت که این برش در قسمت جلوی گوش ایجاد می شود ، و در لابلای خطوط رویشی مو پنهان می شود. تومور های پاروتید علل مختلفی دارند. از مهم ترین دلایل ایجاد آن ها می توان ، به سیگار کشیدن اشاره کرد. سیگار با تومور وارتین همراه است. تومور وارتین ، تومور خوش خیمی است که بیشتر در افراد سیگاری دیده می شود و معمولا ، هر دو طرف غده بزاقی را درگیر می کند. از علل دیگر می توان ، به وجود کارسینوژن ها ، یا مواد دیگری که در طبیعت وجود دارند و می توانند آلودگی ایجاد کنند ، اشاره کرد.

فیلم عمل جراحی پاروتید – مرحله به مرحله

علائم تومور پاروتید

  • ایجا برآمدگی های بدون درد و یا دردناک در ناحیه پاروتید
  • ایجاد توده در دهان ، گونه و گردن
  • تورم غده پاروتید یا احساس پر بودن
  • بی حس شدن صورت
  • درد ناگهانی گردن یا صورت
  • ضعف ماهیچه های صورت یا پیچش
  • فلج شدن عضله های صورت
  • اختلال در تکلم
  • تب و عرق کردن شبانه
  • کاهش وزن بدون علت

لازم به ذکر است که تمامی این علائم در همه افراد یکسان نیست و ممکن است تنها چند مورد از این علائم در بیمار مشاهده شود.

لیپوم ‌پاروتید

چربی می‌تواند به صورت کپسول‌دار یا بدون کپسول در بافت پاروتید تجمع پیدا کرده و باعث زشتی ظاهری شود. تغییر و تورم صورت می‌تواند سبب مراجعه بیمار به پزشک شود. چربی بافتی است که در سی‌تی‌اسکن قابل مشاهده است و با سونوگرافی و سی‌تی‌اسکن می‌توان از وجود آن مطلع شد. گاهی این بافت چربی می‌تواند تغییرات بدخیمی داشته باشد و به سمت بدخیم شدن پیش برود و به لیپوسارکوما تبدیل شود.

جراحی و تخلیه لیپوم پاروتید

یکی از نادرترین توده‌های پاروتید ، توده لیپوم است که بافت آن چربی می‌باشد. این توده با رشد خود موجب دفرمه شدن صورت شده و نیاز به جراحی پیدا می‌کند.

دلایل ابتلا به غده پاروتید

به توده هایی که در غدد پاروتید در دو طرف صورت و درست در قسمت جلویی گوش ایجاد می شود ، تومورهای پاروتید گفته می شود که می تواند به صورت خوش خیم ( غیر سرطانی ) یا بد خیم ( سرطانی ) باشند. به صورت کلی این عارضه به دلایل متفاوتی ممکن است ایجاد شود و هنوز علت شناخته شده دقیقی برای پیداش آن مشخص نیست. با این حال بررسی های انجام شده نشان می دهند که ابتلا به غده پاروتید به دلایل زیر ممکن است اتفاق بیفتد :

جهش های ژنتیکی : ممکن است علت بروز این عارضه به جهش های ژنتیکی ارتباط داشته باشد. این جهش ها می توانند منجر به رشد و تقسیم بندی غیر سلولی شده و در نهایت سبب تشکیل تومور در این ناحیه شوند. برخی سندرم های ژنتیکی مثل سندرم کاودن ، نئوپلازی غدد درون متعدد نوع 1 ( MEN) با افزایش خطر ابتلا به توده های پاروتید مرتبط هستند.

قرار گرفتن در معرض برخی امواج : قرار گرفتن در برابر پرتوهای یونیزان که در درمان سرطان یا برخی روش های پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد ، می تواند عامل خطری برای بروز تومورهای پاروتید باشند ؛ چرا که غدد بزاقی به تشعشعات حساس بوده و قرارگیری آن ها در برابر تابش می تواند منجر به آسیب به سلول های DNA شود.

عفونت های ویروسی : بررسی ها و مطالعات انجام شده نشان می دهند که برخی از عفونت های ویروسی می توانند در پیداش تومورهای غدد بزاقی نقش داشته باشند که از جمله این ویروس ها به HPVمی توان اشاره نمود.

عوامل محیطی سرطان زا : قرار گرفتن در محیط های شیمیایی و برخی سموم می تواند در افزایش احتمال ابتلا به تومورهای پاروتید نقش داشته باشند. از این رو توصیه می شو از قرار گرفتن در برابر موادی مثل آفت کش ها ، فلزات خاص ، آزبست خودداری نمایید.

جنسیت و سن : تحقیقات انجام شده نشان می دهند که این عارضه در افراد مسن به ویژه افراد بالای 50 سال بیشتر مشاهده می شود.

 

تومورهای پاروتید - دکتر یزدانی

بیماری پاروتید در اطفال

در اطفال توده های متعددی میتواند سبب برجستگی پاروتید شود .از جمله کیست ها و ضایعات مادرزادی شامل کیست برونکیال تایپ یک توده های مادرزادی و التهابی و تومورهای خوش خیم مثل همانژیوم یا لنفانژیوم یا مالفورماسیونهای عروقی یا بدخیم و غیره میتواند در صورت به صورت برجستگی در پاروتید خود را نشان دهد . جراحی توده های پاروتید در اطفال بسیار سخت است و تبحر زیادی میطلبد اهمیت این جراحی از جهت عصب هفتم و سایز کوچک عصب و چسبندگی ان در اثر التهاب توده های مادرزادی است . توده های التهابی حتما لازم است جراحی شوند.بعصی از ضایعات مادرزادی مثل همانژیوم یا تومور عروقی ممکن است به درمانهای به جز جراحی نیاز داشته باشند .در همانژیوم گه توده عروقی ناشی از بزرگی و رشد رگ ها است ممکن است درمانهایی مانند تزریق کورتن داخل ضایعه پاسخ دهد. قبل از جراحی تو ده های پاروتید در اطفال ارزیابی های دقیق مثل سونوگرافی سی تی اسکن و ام ار ای لازم است. کیستهای برونکیال یا ضایعات مادرزادی که در طی دوره جنینی در این ناحیه گیر میکنند حتما نیاز به جراحی وسیع و دقیق دارند باقیماندن بقایایی از کیست یا جا گذاشتن کیست منجر به عود خواهد شد که جراحی بار دوم بسیار سخت تر است. در کیست برونکیال کیست در لابه لای تنه عصب رشد میکند .و عمل باید تحت دقت فراوان انجام شود. تومورهای بدخیم مثل موکواپیدرموئید میتواندددر اطفال ظاهر شود گرچه شیوع تومورهای خوش خیم مثل میکس تومور شایع تر است .

درمان پسا جراحی

همانطور که پیش تر اشاره کردیم ، تنها روش درمان تومورهای غدد پاروتید یا بزاقی در تهران ، جراحی است. اگر تومور خوش خیم باشد ، درمان جراحی برای بیمار کافی می باشد. اما اگر تومور بدخیم باشد ، ممکن است بیمار نیاز به رادیو تراپی داشته باشد. معمولا شیمی درمانی بر روی تومورهای غدد بزاقی ، تاثیری نداشته و در مواردی که تومور بدخیم باشد ، نیاز به رادیوتراپی بعد از جراحی می باشد.

درمان نوین تومورهای پاروتید

بیماران باید بدانند ، به هیچ عنوان نباید از ترس صدمه به عصب هفتم مغزی یا فلج شدن صورت ، جراحی را به تعویق بیاندازند. امروزه با پیشرفت علم جراحی تومورهای پاروتید ، به کمک دستگاه هایی به نام نرو که عصب را به دقت در هنگام عمل شناسایی کرده ، انجام می شوند و به کمک نرو مانیتورینگ ، در حین عمل می توان عصب را بدون هیچ آسیبی ، از تومور جدا کرد. پس اگر توده غده بزاقی دارید ، حتما به دکتر گوش و حلق و بینی خوب در تهران ،مراجعه نمایید.

درمان تومورهای پاروتید با شیمی درمانی

شیمی درمانی نوعی از درمان دارویی است که با هدف کاهش یا نابودی سلول های سرطانی انجام می شود. به صورت کلی برای درمان سرطان پاروتید از شیمی درمانی استفاده نمی شود اما ممکن است گاهی اوقات پزشک تشخیص دهد در کنار پرتو درمانی برای درمان سرطان تومورهای پاروتید ، شیمی درمانی نیز انجام شود. در مواردی که امکان برداشتن کامل بافت سرطانی به کمک جراحی وجود نداشته باشد یا احتمال انتشار توده های سرطانی زیاد باشد ، شیمی درمانی تجویز خواهد شد. به صورت کلی این روش درمانی برای انواع پیشرفته و گسترش یافته تومورهای پاروتید کاربرد دارد.

دقت داشته باشید انجام جراحی روی غده پاروتید ، عمل پر ریسکی به شمار می آید ؛ به همین دلیل برای جلوگیری از هر گونه عوارض احتمالی و حساسیت بالای این جراحی ، پیشنهاد می شود در انتخاب پزشک دقت کافی داشته باشید.

درمان تومور پاروتید با رادیوتراپی

در این روش برای از بین بردن سلول های سرطانی از اشعه ها قوی استفاده می شود. پروتون ها ، نوترون ها و اشعه ایکس از جمله اشعه های موثر در رادیوتراپی یا پرتو درمانی به شمار می آیند. در بیشتر موارد رادیوتراپی بعد از جراحی و برداشتن غده پاروتید ، توصیه می شود. اگر به هر دلیل پزشک انجام جراحی تومورهای پاروتید را صلاح نداند ، نخستین خط درمان رادیوتراپی محسوب می شود.

نکته بسیار مهم : برای کسب نتیجه موثر از درمان تومورهای پاروتید ، مداخله پزشکی و تشخیص زودهنگام بسیار مهم است. به همین علت اگر فردی در ناحیه غده پاروتید متوجه توده یا تورمی در این ناحیه شد و علائمی مثل ضعف صورت ، درد و مشکلاتی در بلع داشت ، لازم است به دنبال ارزیابی و تشخیص فوری پزشکی باشد. از جمله رایج ترین شیوه های درمان نیز به برداشتن تومور با جراحی ، پرتو درمانی و در مواردی شیمی درمانی برای تومورهای بدخیم می توان اشاره نمود.

نمونه فیلم جراحی تومورهای پاروتید توسط دکتر یزدانی ، متخصص گوش و حلق و بینی تهران

جراح پاروتید بایستی چه خصیصه هایی داشته باشد؟

جراح پاروتید متخصصی است که در زمینه جراحی غدد بزاقی ، به ویژه غده پاروتید ، تخصص دارد. در ادامه برخی از خصیصه های مهم جراح پاروتید ذکر شده است:

مهارت و تجربه:

  • تخصص در جراحی سر و گردن: جراح پاروتید باید در زمینه جراحی سر و گردن ، به طور خاص جراحی غدد بزاقی ، تخصص و تجربه کافی داشته باشد.
  • مهارت در جراحی های ظریف: جراحی پاروتید به دلیل ظرافت و حساسیت غده پاروتید ، نیازمند مهارت و دقت بالایی است.
  • توانایی تشخیص و تمایز بین کیست های خوش خیم و بدخیم: جراح باید بتواند به طور دقیق نوع کیست را تشخیص دهد تا بهترین روش درمان را انتخاب کند.
  • توانایی حفظ عصب های مهم در ناحیه پاروتید: در حین جراحی ، جراح باید مراقب باشد تا به عصب های مهم در ناحیه پاروتید آسیب نرسد.
  • توانایی ترمیم و بازسازی نواحی آسیب دیده: جراح باید بتواند نواحی آسیب دیده بعد از جراحی را به طور دقیق ترمیم و بازسازی کند.

ویژگی های شخصیتی:

    • دقت و ظرافت: جراح پاروتید باید در کار خود دقت و ظرافت بالایی داشته باشد.
    • صبر و حوصله: جراحی پاروتید ممکن است زمان بر باشد ، بنابراین جراح باید صبر و حوصله کافی داشته باشد. مهارت و تسلط به اناتومی گردن هم مهم اسن گاهی در جراحی پاروتید جراح مجبور میشود لنف نودهای گردنی را بردارد در تومورهای بدخیم حتما باید لنف نود و غدد گردن تخلیه شود .و جراح پاروتید باید تسلط کامل به گردن داشته باشد علاوه بر ان تسلط کامل به مسیر هصب هفتم توانایی کنترل کردن قسمت داخل ماستوید عصب هفتم مهم است گاهی تومور از استخوان ماستوید بهداخل گوش گسترش پیدا میکند.لذا برداشتن ان قسمت و پیوند زدن قسمتهای اسیب دیده در صورت لزوم مهم است
    • مهارت های ارتباطی قوی: جراح باید بتواند به طور واضح و شفاف با بیمار و خانواده او در مورد عمل جراحی و عوارض احتمالی آن صحبت کند.
    • مهارت های حل مسئله: جراح باید در حین عمل جراحی با چالش های مختلفی روبرو شود و بتواند به طور خلاقانه آنها را حل کند.
    • تعهد به اخلاق پزشکی: جراح باید به اصول اخلاقی پزشکی پایبند باشد و در قبال بیمار خود احساس مسئولیت کند.
      موفقیت در جراحی پاروتید

موفقیت در جراحی پاروتید به عوامل متعددی از جمله تخصص و مهارت جراح ، نوع کیست ، و سلامت عمومی بیمار بستگی دارد. در صورت انتخاب جراح مناسب و رعایت مراقبت‌های قبل و بعد از عمل ، احتمال موفقیت در جراحی بسیار بالا خواهد بود.

مراقبت های بعد از جراحی پاروتید

  • برای جلوگیری از بروز عفونت در روزهای ابتدایی بعد از پاروتیدکتومی لازم است جای بخیه ها به صورت مرتب شست و شو داده شوند. برای این منظور الکل و پر اکسید هیدروژن به هی عنوان توصیه نمی شود ؛ زیرا ممکن است سرعت روند بهبودی زخم ها را کاهش دهد.
  • بعد از انجام جراحی پاروتید کمی احساس خستگی طبیعی است. همچنین ممکن است برخی بیماران حالت تهوع داشته باشند که معمولا به دلیل عوارض جانبی داروی بیهوشی است که با از بین رفتن اثرات دارو تا چند ساعت بعد از عمل از بین می رود.
  • در اطراف زخم ها کبودی ، تورم را در اطراف برش های ایجاد شده احساس خواهید کرد. سختی نواحی اطراف زخم در هفته سوم شدت پیدا می کند و بعد از 2 الی 3 ماه از انجام عمل ، از بین خواهد رفت.
  • مدت زمان بهبودی و دوره نقاهت این جراحی به وضعیت جسمانی بیمار و نوع عمل انجام شده بستگی دارد. و معمولا به 1 الی 2 روز بستری شدن در بیمارستان نیاز است. بعد از یک هفته از انجام جراحی تومورهای پاروتید ، کردن غدد بزاقی پاروتید ، بیمار می تواند به فعالیت و کارهای روزانه خود بازگردد. برای کم شدن جای بخیه ها بهتر است از پماد های ضد اسکار یا بر طرف کننده جای زخم استفاده شود.
  • در جراحی پاروتید آثار برش در کناری تری جای صورت ودر لابه لای کانال گوش پنهان میشود و معمولا بیمار از ماندن خط برش شکایتی ندارد.
  • به دلیل برش این ناحیه و آسیب اعصاب حسی صورت و بی حسی این ناحیه در صورتی که از کمپرس گرم استفاده می کنید ، باید مواظب سوختگی باشید ؛ زیرا پوست این ناحیه سردی و گرمی را خوب حس نمی کند و تا 6 ماه کرخ است.
  • بهتر است از مصرف غذاهای ترش و مزه دار پرهیز کنیم. تحریک تولید بزاق در زیر ناحیه فلاپ پوستی منجر به تورم این ناحیه و برجسته شدن این ناحیه می شود و بهبودی را به تاخیر میاندازد.

جراحی مجدد تومور پاروتید و ارزبابی عود تومور

و تحت بیهوشی عمومی و با چک عملکرد عصبها انجام میشود در این عمل  جراح گوش باید اعصاب و شاخه های آن را از لا به لای تومور و بافت فیبروز خارج کند این جراحی را میتوان به سختی خنثی کردن مین جنگی تشبیه کرد. در  بیمارانی که بدخیمی پاروتید دارند به دقت باید بیمار تحت نظر باشد انجام سونوگرافی سریال توسط یک متخصص رادیولوژیست متبحر بسیار کمک کننده است گاهی از ام ار ای کمک میگیریم. بهترین کار در جلوگیری ازعود دقت در جراحی اول و جلوگیری از باز شدن کپسول است. پاتولوژی ها باید به دقت بررسی شود اگر پاتولوژی توموری بدخیمی با درجه بالا داشته باشد علاوه بر عمل باید حتما رادیوتراپی شود. پیگیری بیمار و توجیه وآگاه سازی خانواده مهم است. بیمار باید بداند که در۵ سال اول به فواصل مشخص جهت معاینه در کلینیک حاضر شود. اگر تومور بدخیم باشد عودهای تومور هر چند کوچک نیاز به جراحی دارد. در عود اد نوم پلومورفیک جراح میتواند عمل را بسته به شرایط به تعویق بیندازد. هرعود قابل جراحی در تومورهای بدخیم به شرط عدم ‌متاستاز به مناطق دور دست نیاز به جراحی دارد. برای جلوگیری از آسیب به شاخه ها مهارت جراح نقش اصلی را دارد و استفاده از nerve monitoring یا چک عصب در طی جراحی با الکترودهای خاص کمکی است.

سوالات رایج در مورد جراحی پاروتید یا غدد بزاقی

جراحی پاروتیدکتومی در تهران چند ساعت طول می کشد ؟

این جراحی نسبتا پیچیده است و با توجه به نوع عمل بین 2 الی 4 ساعت زمان می برد.

آیا عمل تومورهای پاروتید درد دارد ؟

با توجه به این موضوع که این جراحی با بیهوشی انجام می شود ، بیمار دردی را احساس نخواهد کرد. بعد از به هوش آمدن و با از بین رفتن اثرات داروی بی حسی و بیهوشی کمی احساس درد وجود دارد که با مصرف مسکن ها تسکین پیدا می کند.

آیا بعد از انجام این جراحی می توان ورزش کرد ؟

تا دو هفته بعد از انجام جراحی پاروتید باید از هرگونه فعالیت شدید بدنی خودداری شود. برای شروع به ورزش کردن لازم است با متخصص گوش و حلق و بینی مشورت نمایید.

آیا می توان همزمان با جراحی تومورهای پاروتید ، لیفت صورت انجام داد ؟

زمانی که غده پاروتید خارج می شود در یک سمت صورت پوست اضافه ای به وجود می آید که لازم است جراح آن را جدا کند. در مواردی نیاز است برای ایجاد تقارن در دو سمت صورت ، سمت مخالف لیفت شود. توصیه می شود اگر در آینده قصد دارید تا لیفت صورت انجام دهید ، این عمل را همزمان با جراحی پاروتیدکتومی انجام دهید ؛ چراکه در آینده ریسک جراحی افزایش پیدا می کند.

بهترین جراح گوش تهران - دکتر نسرین یزدانی

دکتر نسرین یزدانی

دکتر نسرین یزدانی، فلوشیپ جراحی سر و گردن و انکولوژی از انجمن جهانی جراحان سرو گردن IFHONS international federation of oncology و فلوشیپ اتولوژی نورو اتولوژی جراحی قاعده جمحمه head and neck ، استاد تمام  (full professor) و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دارای مدرک بورد تخصصی در رشته گوش حلق و بینی می باشند.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

نظرات

0 0 آرا
امتیاز دهی
ثبت نام
اطلاع از
guest
16 دیدگاه ها
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات
نینا
نینا
2 سال ها گذشته

سلام
تومور پاروتید ممکنه به زبان و حلق هم منتقل بشه و انجا را هم درگیر کند؟

حسین بهرو
حسین بهرو
1 سال گذشته

سلام اگه دکتر یزدانی عمل کنه شخصی چقدر هزینه داره جراحی پاروتید

معصومه سادات احمدی
معصومه سادات احمدی
1 سال گذشته

چرا من بعداز رادیو تراپی آنقدر گردن و دهانم زخم شده ولی توی فیلمی که نشون دادین اینطور نبود

مریم
مریم
1 سال گذشته

باسلام ایابعدازعمل اگر مریض دچار کجی دهن شد درمانی دارد

محمدپاشازاده
محمدپاشازاده
11 ماه ها گذشته
پاسخ دادن به  مریم

سلام دقیقا مثل فیلم هایی که گذاشتین یه تومور زیر گوش دارم. هزینه اش تقریباً بفرمایید خیلی لطف میکنید. که حاضر بیام تهران

حیاتی
حیاتی
1 سال گذشته

با سلام چرا بعداز چندروز عمل زیر چانه من تورم پفکی کرد؟

مجید جمشیدی
مجید جمشیدی
1 سال گذشته
پاسخ دادن به  حیاتی

درودبرشمابعداز جراحی تومور خوش خیم کارا تید گردن دچار ضعف بلع و جویدن غذا وتکلم شده ام ایا این عوارض بر طرف میشود

حمیدرضا گودرزی
حمیدرضا گودرزی
1 سال گذشته

۱۰سال پیش جراحی کردم و بعد از جراحی صورتم دیگه تقارن نداره و کلا کج دیده میشه باید چیکا کنم؟

مهدی عبداله‌زاده
مهدی عبداله‌زاده
1 سال گذشته

آیا این تومور کشنده است

dryazdanei5
dryazdanei5
11 ماه ها گذشته
پاسخ دادن به  مهدی عبداله‌زاده

تومور پاروتید بدخیم در صورت عدم درمان کشنده است

داود
داود
1 سال گذشته

سلام روزتون خوش…من سنگ غده بزاقی به قطر ۷ میلیمتر در غده تحت فکی دارم…شما عمل در آوردن سنگ رو انجام میدین؟؟

الهام
الهام
10 ماه ها گذشته

خدا حفظتون کنه

حمید پورکان
حمید پورکان
9 ماه ها گذشته

عرض سلام .. و احترام 🙏🏻🌹 جدیدا زیر ناحیه لاله گوش سمت راست بنده زیر گردن سمت راست یک غده زیر جلدی را احساس میکنم کوچک اما دست میزنم درد داره و با حرکت گردن خصوصا بعد از خواب درد اخساس میکنم .. ایا ابتدا به ساکن انتی بیوتیک تاثیر گذار هست ؟؟ تا خود را به متخصص که در دسترس نیست برسانم ؟؟؟ و علت را هم احساس میکنم از سیگار و چایی بیش از حد باشه که کم کردم

خدیجه کلمی
خدیجه کلمی
9 ماه ها گذشته

سلام من می خواهم تو مور غده پاراتیروئید که آزمایش دادم گفته خوش خیم است در بیارید آیا نوبت می دهید هزینه راهم لطف فرموده اعلام کنید متشکرم خانم کلمی ازخوزستا ن شهردزفول

دکتر نسرین یزدانی

16
0
مشتاق سوالات شما هستیم، لطفا سوال خود را مطرح کنید!x