کلستاتوم همراه با فیلم

فهرست مطالب

کلستئاتوم در واقع به رشد غیر طبیعی و مهاجرت پوست از محل سوراخ پرده به داخل گوش میانی و استخوان های پشت گوش گفته می شود ، این عارضه در اثر عفونت های مکرر یا در اثر اختلالات دوره جنینی ایجاد می شود. کلستئاتوم به مرور زمان می تواند در گوش رشد کند و باعث تخریب استخوانچه های گوش میانی ، افت شنوایی ، سرگیجه ، فلج عضلات صورت ، آبسه مغزی ، آبسه پشت گوش شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با این مطلب از دکتر نسرین یزدانی ، جراح و متخصص گوش و حلق و بینی خوب در تهران همراه شوید.

کلستئاتوم - دکتر یزدانی

کلستاتوم چیست؟

کلستاتوم در واقع بافت اپیتلیوم گوش هست که از طریق پوست پرده به داخل استخوان ها نفوذ می کند و موجب آسیب به استخوان های گوش می شود که در نهایت منجر به افت شنوایی بیمار می شود این عارضه به عنوان یک بیماری مضمن گوش نیز به شمار می رود. به خاطر داشته باشید که کلستاتوم برعکس پارگی پرده گوش که بر حسب میزان آسیب و وضعیت بیمار جراحی را انجام می دهند ، حتما بایستی کلستاتوم جراحی شود زیرا اگر این بیماری را پشت گوش انداخته و راه درمان را در پیش نگیرید به علت عفونت شدیدی که به همراه دارد باعث خوردگی پرده گوش ، فلج صورت ، آبسه و غیره می شود.

توضیحات دکتر یزدانی در ارتباط با جراحی کلستاتوم

دلایل بروز بیماری کلسـتئاتوم چیست ؟

یکی از دلایل مبتلا شدن پارگی پرده گوش است که درمان نشده و پوست کانال گوش از لبه های سوراخ ایجاد شده در گوش به داخل کانال گوش مهاجرت می کند ؛ این بیماری به طور نادر می تواند به صورت مادرزادی نیز اتفاق بیوفتد که در این مواقع از پشت پرده گوش سالم با معاینه میکروسکوپی دیده می شود.

علائم بیماری کلستئاتوم چیست ؟

  • در اوایل این بیماری ممکن است گوش دچار ترشحات بد بو شود.
  • فرد احساس پر بودن گوش را داشته باشد.
  • ترشحات مداوم چرکی از گوش دارد .
  • افت شنوایی از علائم مهم این بیماری است.
  • ممکن است در همان سمت صورت فرد احساس ضعف عضلانی داشته باشد و به صورت فلج کامل یا نسبی ظاهر شود .
  • سرگیجه از علائم دیگر بیماری است که بیمار همراه ترشح چرکی و افت شنوایی آن را تجربه می کند.

کلستئاتوم - دکتر یزدانی

آیا این بیماری خطرک می باشد ؟

این بیماری ممکن است در صورت پیشرفت و عدم درمان خطرناک باشد ولی مسری و واگیردار نیست ؛ پس در صورت مشاهده علائم این بیماری به یک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید و این بیماری را نادیده نگیرید ؛ چرا که ممکن است خوردگی استخوان های جمجمه باعث گسترش عفونت در اطراف گوش میانی و مغز شود و در صورتی که درمان به موقع انجام نشود ممکن است ناشنوایی ، کم شنوایی دائمی ، فلج صورت ، آبسه مغزی ، سرگیجه دائم و مننژیت اتفاق بیوفتد.

درمان کلسـتئاتوم در تهران

تنها درمان این عارضه جراحی است و بیماری درمان طبی ندارد . جراحی کلستئاتوم توسط متخصص گوش و حلق و بینی خوب در تهران یا اتولوژیست ماهر انجام خواهد شد.

کلستئاتوم - دکتر یزدانی

جراحی کلستئاتوم

همانطور که گفته شد ، تنها راه درمان این بیماری ، انجام جراحی است. پزشک ، پس از تشخیص قطعی کلستئاتوم ، به منظور کاهش التهاب کیست های عفونی و همچنین ، خالی شدن ترشحات گوش ، مقداری آنتی بیوتیک و قطره گوش برای بیمار تجویز می کند ؛ بدین طریق پزشک ، بهتر می تواند کیست کلستئاتوم را مورد بررسی قرار دهد. در حین این جراحی ، در ابتدا پزشک اقدام به از بین بردن کیست ، کرده و سپس ، قسمت های آسیب دیده گوش را بازسازی می کند ؛ مدت زمان مورد نیاز جهت انجام این جراحی درمانی ، بین 2 الی 3 ساعت می باشد.

کلستئاتوم - دکتر یزدانی

جراحی کلستئاتوم در تهران با دکتر یزدانی ، تحت بیهوشی عمومی انجام می گیرد. لازم به ذکر است ، پس از جراحی ، نیاز به بستری بیمار نبوده و ایشان در همان روز ، مرخص خواهند شد. بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار گرفته اند ؛ پس از آن ، به منظور اطمینان از عدم عود مجدد کیست ، باید تحت معاینه قرار گیرند. در مواردی که کیست کلستئاتوم ، منجر به بروز ترک در استخوان گوش شده باشد ؛ به طور مجدد باید جراحی گوش جهت ترمیم استخوان شکسته شده ، انجام گیرد. برخی از بیماران تا مدتی بعد از انجام این جراحی ، علائمی ؛ از قبیل سرگیجه را تجربه خواهند کرد.

کلستئاتوم - دکتر یزدانی

مراقبت های بعد از جراحی کلسـتئاتوم

  • مصرف منظم داروهای تجویز شده توسط جراح گوش ، از اهمیت به سزایی برخوردار بوده و به هیچ عنوان ، نباید در آن سهل انگاری گردد.
  • به بیماران توصیه می شود ، تا مدتی بعد جراحی گوش ، گوش مورد نظر را به سمت بالا نگه دارند.
  • بیمار در دوران نقاهت جراحی کلستئاتوم ، باید با دهان باز عطسه و سرفه کنند.
  • بیماران در دوران نقاهت جراحی ، از انجام ورزش شنا منع می شوند.

فیلم جراحی کلسـتئاتوم در تهران


کلستئاتوم مادرزادی

کلستاتوم به وجود اپیتلیوم سلول های پوششی یا پوست در یک محل نابجا که حفره ماستویید یا پشت پرده گوش می باشد گفته می شود. این عارضه می تواند مادرزادی یا اکتسابی باشد اغلب موارد پارگی پرده گوش در طولانی مدت می تواند سبب عفونت مزمن گوش و وجود کلستئاتوم شود. در این بیماری پوست از اپیتلییوم پرده گوش به داخل مهاجرت کرده و با خوردن استخوان و حل کردن سلول های استخوانی توسط فعالیت استوکلاست ها سبب تخریب بافت های سخت و التهاب بافت های نرم می شود.

سوالی که مطرح است ایا با سالم بودن پرده گوش ممکن است کلستاتوم ایجاد شود ؟ پاسخ اری است! گاهی در دوره جنینی اپیتلیوم پوششی به دلیل اختلال تکاملی در پشت پرده گوش جا می ماند ؛ در این حالت کلستئاتوم در داخل حفره گوش میانی یا سلول های پاستوید و یا حتی در راس استخوان پتروس و داخل جمجمه هم تشکیل می شود. کلستاتوم می تواند در این حالت بدون خروج چرک و ترشحات از گوش به رشد خود ادامه دهد علت ان هم سالم بودن پرده گوش است و متاسفانه می تواند سبب خورده شدن استخوانچه های چکشی سندانی رکابی و افت شنوایی شود. گاهی تشخیص انقدر به تاخیر میافتد که سبب فلج صورت و تخریب عصب هفتم می شود. و اولین نشانه بیمار فلج صورت است. عصب هفتم از داخل استخوان گوش عبور می کند و این عارضه می تواند کانال استخوانی عصب را تخریب کند ؛ لذا فلج صورت در کلستئاتوم پیشرفته مادرزادی رخ می دهد. در کلستاتوم مادرزادی به علت سالم بودن پرده ترشحات به بیرون تخلیه نمی شود و همه ترشحات داخل استخوان های گوش پخش شده و خوردگی ایجاد می شود. افت شنوایی احساس پری و گوش درد می تواند علامت بیماری باشد گاهی این یافته اتفاقی است و در معاینه گوش توسط متخصص گوش و حلق و بینی رخ می دهد. درمان کلستئاتوم ؛ عمل جراحی است. چه کلستئاتوم مادرزادی و چه کلستئاتوم اکتسابی با جراحی بهبودی پیدا می کند. تمام عوارض کلستاتوم با جراحی به موقع و تشخیص صحیح قابل برطرف شدن است. کلستاتوم مادرزادی معمولا یک طرفه است اما به ندرت ممکن است دو طرفه باشد. در صورتی که کودک از کم شنوایی رنج می برد یا حس می کنید که به صدا واکنش مناسبی ندارد ، بهتر است از متخصص گوش و حلق و بینی خوب در تهران کمک بگیرید در زیر عکس کلستاتوم مادرزادی را به اشتراک می گذارم که در مراحل اولیه در اتوسکوپی مطب مشخص شد.

بهترین جراح گوش تهران - دکتر نسرین یزدانی
دکتر نسرین یزدانی

دکتر نسرین یزدانی، فلوشیپ جراحی سر و گردن و انکولوژی از انجمن جهانی جراحان سرو گردن IFHONS international federation of oncology و فلوشیپ اتولوژی نورو اتولوژی جراحی قاعده جمحمه head and neck ، استاد تمام  (full professor) و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دارای مدرک بورد تخصصی در رشته گوش حلق و بینی می باشند.

آخرین مقالات پزشکی
اشتراک گذاری مجله
نظرات
0 0 آرا
امتیاز دهی
ثبت نام
اطلاع از
guest
4 دیدگاه ها
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات
قاسم
قاسم
3 سال ها گذشته

سلام مادر من سال ۹۸ عمل کلستئاتومی انجام داد الان بعد از گذشت دوسال مجددا دکتر گفته که غده شما مجدد رشد داشته ونیاز به عمل مجدد هست میخواستم بپرسم مگر درمان قطعی جراحی نیست وایا امکان مجدد رشد غده باز هم وجود دارد و یا شاید بار اول درست جراحی نشده باشد وحتی نمونه آن بعد از جراحی به پاتولوژی ارسال نگردیده لطفا راهنمایی فرمایید امکان کوتاهی از طرف پزشک وجود دارد یا خیر سپاس بیکران

dryazdanei9
dryazdanei9
2 سال ها گذشته
پاسخ دادن به  قاسم

کلستاتوم ممکن است عود کند. و پاتولوژی لازم نیست ؛ بنابراین احتمال عود وجود دارد

شیما قنبری
شیما قنبری
2 سال ها گذشته

سلام دختر من در سن شش سالگی عمل کلستئاتوم گوش داشت دو ماه بعد از عمل مجرای گوشش کلأ بسته شد و دوباره به همان پزشک مراجعه کردیم و در سن هشت سالگی دوباره عمل شد تا مجرای گوشش رو باز کنن ولی باز هم بعد از دو سه ماه کاملاً بسته شد حالا هم تشخیص داده که باید در سن هیجده سالگی دوباره عمل بشه ،الان دخترم یازده سالشه و با یه گوش بسته ،دائم به گوشش چنگ میزنه و با انگشت به سوراخ گوشش فشار میاره شب تا صبح هم همین کار رو توی خواب میکنه،شنوابی هم از این گوشش اصلأ نداره تو رو به قرآن کمکم کنید بگید چکار کنم ،دکتر خودش هر بار میرم میخواد منو از سرش باز کنه و نگرانیم رو درک نمی کنه

سید محسن سید کتولی
سید محسن سید کتولی
1 سال گذشته

سلام دکتر من مادرزادی یه طرف مشکل داشتم سال ۹۵ عمل رادیکال ماستوید یکتمی انجام دادم پرده ترمیم شد ولی دوباره رشد کلستاتوم داشت پرده سوراخ شد تا یک ماه پیش دوباره مراجعه کردم گفتم کلستاتوم راس پتروس عمل کردم هردو عمل ۹ ساعت طول کشید اینبار کانال کامل بسته شد با این حال احتمال عود دوباره هست یا ن بنظر شما؟دیگه گوش بسته شده راهی نداره پوست ب داخل بره ممنونم جواب بدید

دکتر نسرین یزدانی