پولیپ بینی ، توده های رشد کرده غیر سرطانی شبیه به قطره اشک هستند ، که در بینی یا در سینوس ها شکل می گیرند. آن ها معمولاً در اطراف نواحی یافت می شوند ، که در آن سینوس ها به حفره بینی می رسند. نمونه های کاملاً رشد کرده پولیپ ها ، شبیه به خوشه انگور می باشد. دکتر نسرین یزدانی یکی از بهترین متخصصین گوش و حلق و بینی تهران هستند ، که برای مشاهده نمونه کارهای ایشان می توانید به گالری سایت یا اینستاگرام مراجعه نمایید.
پولیپ هایی که اغلب با آلرژی یا آسم ارتباط دارند ، بخصوص در زمان کوچک بودن و نیاز به درمان نداشتن ، باعث بروز علائمی نمی شوند. نمونه های بزرگ تر ، باعث انسداد تخلیه ترشحات نرمال از سینوس ها می شوند. وقتی مقدار زیادی مخاط ، در سینوس ها تشکیل می شود ، پولیپ ها می توانند عفونی شوند.
علائم پولیپ بینی
اگر علائمی از پولیپ بینی در شما وجود داشته باشد ، احتمالاً یکی از موارد زیر را تجربه کرده اید :
- گرفتگی بینی
- عطسه کردن
- ترشحات از پشت بینی
- آبریزش بینی
- درد صورت
- کاهش حس بویایی
- از دست رفتن حس چشایی
- حساسیت یا خارش در اطراف چشم ها
- عفونت
رایج ترین علائم ، آبریزش و گرفتگی بینی می باشد. بسیاری از افراد مبتلا به پولیپ دماغ ، با صدا نفس می کشند ، دارای عفونت های سینوسی هستند و نسبت به محیط های حاوی بخار ، بوهای شدید ، گرد و غبار و مواد شیمیایی ، حساسیت نشان می دهند. برخی افراد مبتلا به پولیپ بیني ، دارای آلرژی شدید به آسپرین می باشند. اگر می دانید که به حساسیت شدید مبتلا هستید ، برای کنترل ابتلا به پولیپ بیني ، به پزشک مراجعه کنید.
علل و فاکتورهای خطر پولیپ بینی
هیچکس حقیقتاً نمی داند که علت پولیپ در بینی چیست ، یا چرا در برخی افراد ایجاد می شود ؛ ولی برخی دیگر به آن مبتلا نمی شوند. برخی متخصصان معتقدند که علت پولیپ ، به سیستم ایمنی یا تشکیل مواد شیمیایی در پوشش یا آستر داخلی بینی ، ارتباط دارد. انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه مورد نیاز است. احتمال ابتلا به پولیپ بینی در همه افراد وجود دارد ؛ ولی در میان افراد بزرگسال که در دهه چهارم زندگی خود به سر می برند ، رایج تر بوده و نرخ ابتلا در میان مردان در مقایسه با زنان ، دو برابر است. کودکان زیر 10 سال ، به ندرت به پولیپ بینِ مبتلا می شوند. اگر در این سن ، در کودک خود علائمی مشاهده کردید ، بهترین دکتر گوش و حلق و بینی تهران ، علائم فیبروز کیستیک را در او بررسی خواهد کرد.
پولیپ با ورم آلرژیک ، آسم ، حساسیت به آسپرین ، عفونت های سینوسی ، عفونت های حاد و مزمن و فیبروز کیستیک ، ارتباط دارد. ولی بیشتر اوقات ، علت آن نامعلوم است. گاهی اوقات افراد قبل از ابتلا به آسم یا سینوزیت ، به پولیپ دچار می شوند. برخی متخصصان تصور می کنند که علائم آلرژی از قبیل آبریزش بینی ، نفس کشیدن با صدا و احساس خارش ، باعث می شود که افراد به پولیپ بیني دچار شوند.
تشخیص پولیپ بینی
برای تشخیص پولیپ دماغ ، متخصص گوش و حلق و بینی خوب در تهران ، سوالاتی را درباره آنچه تجربه کرده اید ، می پرسد. همچنین وی آزمایش فیزیکی را بر روی شما انجام می دهد. سپس پزشک با استفاده از ابزاری به نام آندوسکوپ ، داخل بینی شما را نگاه می کند. آندوسکوپ به یک لنز یا دوربین مجهز است ، تا پزشک بتواند جزئیات داخل بینی و سینوس ها را با دقت بررسی کند. اگر این اقدامات برای تائید تشخیص کفایت نکند ؛ دکتر یزدانی ، جراح بینی خوب در تهران ، انجام تست های بیشتر از جمله موارد زیر را توصیه می کند :
- تست های تصویر برداری شامل سی تی اسکن
- تست های آلرژی برای تشخیص التهاب به عنوان علت پولیپ
- تست های خون ، شامل بررسی سطح ویتامین E ، که در صورت پایین بودن منجر به بروز پولیپ بینی می شود.
درمان پولیپ بینی در تهران
دارو درمانی
اگر شما به درمان نیاز داشته باشید ، احتمالاً روند درمان با اسپری های کورتیکواستروئید آغاز می شود. در بسیاری موارد ، پولیپ های بینی با استفاده از این داروها ، کوچک شده و گاهی از شر آن ها خلاص می شوید. ولی گاهی این استروئیدها به مدت یک هفته به صورت خوراکی تجویز می شوند. اگر این دارو کارساز واقع نشود ، پزشک به شما یک شات از یک دارو به نام Dupixent را تجویز می کند.
جراحی پولیپ بینی در تهران
گاهی اوقات پولیپ های دماغ آنقدر بزرگ هستند ، که دارو کارساز نمی باشد. در چنین مواردی ، جراحی وارد عمل می شود. پزشک از یک تلسکوپ بینی کوچک ، استفاده می کند و پولیپ بینی را بر می دارد. شما در همان روز جراحی پولیپ بینی در تهران ، می توانید به منزل باز گردید. انجام این عمل در اکثر موارد ، ثمر بخش می باشد.